Αυστραλιανή εφημερίδα: Ο Μακρόν το κουνάβι…

Με τον «Πέπε το κουνάβι» από την δημοφιλή αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων «Looney Tunes» απεικονίζει σήμερα ο Τύπος της Αυστραλίας τον Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ώρες μετά την γκάφα ολκής για την σύζυγο του πρωθυπουργού της χώρας.

«Ο Γάλλος πρόεδρος πληρώνει ακριβά την μπούρδα», όπως την χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», αποκαλώντας «νόστιμη» την 60χρονη σύζυγο του Αυστραλού πρωθυπουργού.

Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Αυστραλίας ανταποδίδουν με καυστικό χιούμορ το λεκτικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε χθες ο 39χρονος Μακρόν.

Αν σκεφθεί κανείς πως ο «Πέπε» είναι ένα γαλλικής καταγωγής κουνάβι, το οποίο συνήθως περιφέρεται στο Παρίσι την Άνοιξη για να βρει το δικό του έρωτα,ωστόσο το ζωάκι έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα:τη μυρωδιά του και το γεγονός ότι,για να φλερτάρει,παρενοχλεί σεξουαλικά τα θηλυκά.

Ο αρχηγός του κράτους ήθελε χθες να πει καλά λόγια για τη σύζυγο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας,δυστυχώς όμως η λέξη «delicieuse»-delicious στα αγγλικά- απέσπασε αρκετά αρνητικά σχόλια από τα ΜΜΕ.

Η εφημερίδα της Αυστραλίας «The Daily Telegraph» περνάει σήμερα στην αντεπίθεση απεικονίζοντας τον Μακρόν στο εξώφυλλο της εφημερίδας ως «Πέπε το κουνάβι», τον γλυκύτατο χαρακτήρα στη δημοφιλέστατη αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων ο οποίος το παίζει σαγηνευτικός και ταυτόχρονα αδέξιος…

To γεγονός ότι το κουνάβι μυρίζει,σχολιάζεται ως εξής από τον Τύπο της Αυστραλίας:ότι παραπέμπει στη φήμη των Γάλλων που δεν πλένονται τόσο συχνά όσο οι υπόλοιποι πολίτες και για το λόγο αυτό καταγράφηκε μείωση των πωλήσεων προϊόντων προσωπικής φροντίδας στη χώρα (-2,4 % πέρυσι).

Το χιουμοριστικό εξώφυλλο της εφημερίδας δεν έμεινε ασχολίαστο από το Ελιζέ,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Le Figaro»:

«Δεν υπάρχει Ευρωπαίος ηγέτης που να κάνει όλες τις ομιλίες του στα αγγλικά.Αυτό είναι σημαντικό για την εικόνα της Γαλλίας “, δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους.

Το γλωσσικό ολίσθημα του Μακρόν, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, έβαλε χθες φωτιά στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ για την «απολαυστική(νόστιμη) σύζυγό του», θέλοντας να τους ευχαριστήσει στα αγγλικά για τη θερμή υποδοχή τους κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμά σας, εσάς και την απολαυστική (delicious) σύζυγό σας για το θερμό καλωσόρισμα», είπε ο Μακρόν από το Σίδνει.