(Βίντεο)-Κουρουμπλής: Μέχρι τις τουρκικές εκλογές δεν θα υπάρξει εξέλιξη με τους δύο στρατιωτικούς

Στην εκτίμηση ότι μέχρι τις τουρκικές εκλογές στις 16 Ιουνίου «τα πράγματα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα πάνε έτσι» προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Μετά πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Προσδοκώ ότι τότε δεν θα έχει αξία αυτό που επιδιώκουν να κάνουν οι Τούρκοι» συμπλήρωσε.

«Από ό,τι φαίνεται» οι Τούρκοι μας την είχαν στημένη είπε για την ίδια υπόθεση και ξεκαθάρισε ότι «οι 8 (σ.σ. Τούρκοι αξιωματικοί) ζήτησαν άσυλο, οι δικοί μας έγινε ό,τι έγινε. Δεν έχει σχέση η μια υπόθεση με την άλλη».

Αναφερόμενος στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι Συρία, ούτε Ιράν. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που μπορεί να της συμπεριφέρεται (σ.σ. η Τουρκία) όπως στη Συρία και αυτό το ξέρει καλά».

Εμφανίστηκε σίγουρος, δε, ότι «η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει επεισόδιο. Υπάρχει ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία». Σύμφωνα με το σκεπτικό του «ένα ατύχημα που θα αποβεί εις βάρος της Τουρκίας θα έχει καταλυτικές συνέπειες στο εσωτερικό της και γι’ αυτό δεν θα το επιχειρήσει».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο Λιμενικό για τις προκλήσεις των Τούρκων είναι «νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα» προσθέτοντας ότι «πάντα υπάρχει ένα όριο και αυτό το έχουμε διαμηνύσει. Η Ελλάδα δεν συζητάει υπό φόβο, δεν φοβάται».

Για το θέμα των Σκοπίων είπε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι «η Ελλάδα πρέπει να κλείσει το θέμα και έτσι θα γίνει μια περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια» ενώ πρόσθεσε ότι «την Ελλάδα δεν μπορεί να την απειλήσει καμία βαλκανική χώρα».

Ερωτηθείς τέλος για τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και θα ισχύσουν από το 2019 για συντάξεις και αφορολόγητο είπε ότι «όταν μιλάει με κατηγορηματικό τρόπο ο Τσίπρας για έξοδο από τα Μνημόνια εγώ πιστεύω ότι κάτι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του».