Το Χρυσό Κλειδί της Αλεξάνδρειας στον Προκόπη Παυλόπουλο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Αίγυπτο.

Ο κυβερνήτης της πόλης, Μοχάμεντ Σουλτάν, τού επέδωσε το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες τις Αλεξάνδρειας αποτελούν γέφυρα φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ενώ παράλληλα εξήρε την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία επισκέφθηκε το σπίτι – μουσείο του Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη.

«Το Μουσείο Καβάφη είναι, ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, ένας “Αλεξανδρινός Φάρος” που ακτινοβολεί αδιαλείπτως την διαχρονική εμβληματική αξία της ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

«Κατ’ εξοχήν δε υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες για την πατρίδα μας, η ποίηση του Καβάφη πρέπει ν’ αποτελεί οδηγό εθνικής αυτογνωσίας για τον λαό μας και, πρωτίστως, για όλους εμάς που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στην Αίγυπτο, έπειτα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγού του, Αλ-Σίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΝΟΣΤΟΣ» για την ανάδειξη της συνεργασίας της ομογένειας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.