Θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση με ενότητα και θα οδηγήσουμε στην αναγέννηση του εθνικού μας φορέα

Μετά την πάροδο πολλών ετών χωρίς αρχαιρεσίες, και έπειτα από μια μακρά περίοδο, (από το 2013), διοικήσεως από προσωρινά Συμβούλια, επιτέλους ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπαίνει στη διαδικασία εκλογών, οι οποίες προσδιορίστηκαν για τις 3 Ιουνίου 2018.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά τη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, μετά από πρόταση του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Αλέξη Αλεξανδρή και βάσει της υπ’ αριθμ. 440/2018 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Ε.Ε.Σ. για τη διενέργεια αρχαιρεσιών  την 3η Ιουνίου 2018. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας οι εκλογές θα διεξαχθούν την 10η Ιουνίου 2018.

Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται μετά από 6 πέτρινα χρόνια και φέρνουν, μαζί με την κανονικότητα που το παρόν Κ.Δ.Σ. επαναφέρει, και την νομιμότητα της διοίκησης.

Τόπος διεξαγωγής των αρχαιρεσιών ορίστηκε το Ξενοδοχείο “Royal Olympic”, επί της οδού Αθανασίου Διάκου 28, στην Αθήνα.

 

Ο Αχαιός Νίκος Οικονομόπουλος εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ.

Την ευθύνη της διαδικασίας έχει επιφορτιστεί ο εξ Αχαΐας νέος Γενικός Γραμματέας του Κ.Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος) κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018,  με θέμα την αναδιάρθρωση του Προεδρείου Κ.Δ.Σ. και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία στη θέση του Γ.Γ. Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ., ενώ ήδη από χθες ανέλαβε και επισήμως τα νέα του καθήκοντα.

 

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, σε δομικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

Επί σειρά ετών δεν επετεύχθη να βρεθεί κοινός τόπος και κοινά αποδεκτός τρόπος ώστε να διενεργηθούν εκλογές.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο που ορίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (44/2018) αποδέχτηκε την μεγάλη, ιστορική αλλά και εθνική ευθύνη να οδηγήσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε εκλογές και να επανέλθει, έτσι, η κανονικότητα στο Σώμα.

Ο σκοπός είναι ιερός. Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια και δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία.

Θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση με ενότητα και θα οδηγήσουμε στην αναγέννηση του εθνικού μας φορέα».