Σωρεία των προβλημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με τη διαρκή αναβολή της διαδικασίας των κρίσεων στα δημόσια νοσοκομεία

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του 3ου Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και του ενδιαφέροντός του.
Στη συζήτηση που είχε με τους κ.κ. Γιώργο Αρβανίτη, Λένα Αλμπάνη, Κων/να Κουμάντου, Χρήστο Μαρνέρα και Μπάμπη Λεβέντη δόθηκε καταρχάς ιδιαίτερη έμφαση στις σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού που παρατηρείται στα νοσοκομειακά ιδρύματα – γεγονός που οδηγεί στη σωματική και ψυχολογική εξάντληση των νοσηλευτών.
Επιπρόσθετα, ο κ. Φωτήλας ενημερώθηκε για τη σωρεία των προβλημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με τη διαρκή αναβολή της διαδικασίας των κρίσεων στα δημόσια νοσοκομεία και το περιβάλλον αβεβαιότητας μέσα στο οποίο το νοσηλευτικό προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νέα μορφή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις ΤΟΜΥ και ιδιαίτερα στις αστοχίες τους, τις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν, την ανυπαρξία δομών και κατάλληλου εξοπλισμού.
Τέλος, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να δομηθεί το Σύστημα Υγείας και την καλύτερη οργάνωσή του προς όφελος των πολιτών.
Μετά τη γόνιμη συζήτηση, ο βουλευτής, ευχαρίστησε το 3ο Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και δεσμεύτηκε για περαιτέρω συνεργασία.

ΙΑΣΟΝΑΣ ΑΣΗΜ. ΦΩΤΗΛΑΣ
Βουλευτής Αχαΐας & Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ