ΠΑΤΡΑ: Χρούσος και Κριμιζής απόψε στην έναρξη του Patras Science Festival

Με δυο διακεκριμένους επιστήμονες θα σηματοδοτηθεί η έναρξη του Patras Science Festival 2018! που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 στο Royal Theater Patras, τον Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γεώργιο Χρούσο και τον Ακαδημαϊκό κ. Σταμάτιο Κριμιζή.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό duet jazz από τον Σπήλιο Καστάνη (Κόντρα Μπάσο) και τον Γιώργο Μεταξά (Πιάνο).

Το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης, «Patras Science Festival» έρχεται στην Πάτρα από σήμερα έως τις 6 Μαΐου με θέμα «Ζήσε τη Χαρά της Επιστήμης»! Διαδραστικά workshops, εργαστήρια για παιδιά, live πειράματα, επιστημονικό θέατρο, ομιλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές δημιουργούν ένα πλούσιο παζλ με πάνω από 140 δράσεις και δρώμενα, που θα μυήσουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, μικρούς και μεγάλους στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης.

Το «Patras Science Festival» θα φιλοξενηθεί στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ επιστήμης και κοινού. Η είσοδος σε όλους τους χώρους και τις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

TO YΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανάμεσά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι και οι επιστημονικές συνεδρίες σε δημοφιλή στέκια της πόλης –τα γνωστά cafes scientifiques- που θα παρουσιαστούν αύριο και την Παρασκευή το απόγευμα με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Αύριο, στις 19:00, στον Συνδετήρα, «Χιούμορ και Μαθηματικά» έχουν την τιμητική τους, καθώς ο μαθηματικός και συγγραφέας Στάμος Τσιτσώνης θα επιχειρήσει μία ερμηνευτική προσέγγιση των μαθηματικών στην ψυχολογία του χιούμορ, με αυτόν τον τίτλο.

Αμέσως μετά (Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 20.00 και πάλι στον Συνδετήρα) ο Αλέξανδρος Μωρέλας, βιολόγος-φαρμακοποιός και αρθρογράφος για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας θα δώσει μία ομιλία που θα εστιάσει στο παράδοξο του χάσματος που παρατηρείται μεταξύ του μέλλοντος που φαντάζεται η ανθρωπότητα και σε αυτό που τα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανολογικά μπορεί να προκύψει.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 19.00, στο καφέ Γέφυρες, σειρά έχει ο Ιωάννης Μπαζιώτης και «Η ανακάλυψη του διαστήματος στην Ανταρκτική μέσω NASA».

Λίγο αργότερα, την Παρασκευή στις 20:30, στο θέατρο act, θα παρουσιαστεί η… επιστήμη επί σκηνής. Πρόκειται για το θεατρικό «The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο», μία πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση από τους Science Reactors.

Το βράδυ της Παρασκευής, η ομάδα των Science Reactors μας προσκαλεί για ένα μοναδικό Stand-up Science «Επικοινωνώντας την επιστήμη… αλλιώς!», στις 22:00, στο tag café.