Κικίλιας για αναβάθμιση F-16: Καμμένος και Τσίπρας εξακολουθούν να κινούνται εξωθεσμικά

Θετική στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, αλλά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία με δήλωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του κόμματος, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ότι «εξακολουθούν να κινούνται εξωθεσμικά και να αγνοούν τη Βουλή».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν με λεπτομέρειες τα ποσά που θα δαπανηθούν και ξεκαθαρίζει τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας να τηρηθούν οι θεσμικές διαδικασίες από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια:
«Από σημερινά δημοσιεύματα, ενημερωνόμαστε για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που θα εκταμιεύονται ανά έτος μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Οι κ. Καμμένος και Τσίπρας εξακολουθούν να κινούνται εξωθεσμικά και να αγνοούν τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι απαιτείται θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή ήταν θετική στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16, τηρώντας, όμως, τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και διασφαλίζοντας την πλήρη ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων».