Σχεδόν 10.000 αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 42 θέσεις-Πάνω από 500 υποψήφιοι για μια θέση γραμματέα

Το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ διεκδίκησης για μια θέση εργασίας στον ήλιο του δημοσίου σε σχέση με τον αριθμό των συμμετεχόντων , καταρρίπτει τελευταία η μαζική προσέλευση και υποψηφιότητα ολοένα και περισσότερων νέων σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Αιτία τι άλλο, το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας (20,1%) που μαστίζει τη χώρα μας και την έχει κατατάξει ,σύμφωνα με τη Eurostat, σε πρωταθλήτρια στις κατηγορίες των νέων αλλά και των μακροχρόνια ανέργων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταίο παράδειγμα η προκήρυξη 2Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 42 θέσεων τακτικού προσωπικού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με σειρά προτεραιότητας στην “Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών”.

Για αυτές λοιπόν τις 42 θέσεις υπέβαλαν δηλώσεις συμμετοχής 9.661 υποψήφιοι για ειδικότητες όπως διοικητικό-οικονομικό, διοικητικό-λογιστικό, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Πληροφορικής, Διοικητικών Γραμματέων, Επιμελητών.

Ειδικότερα..

*3.151 αιτήσεις υποβλήθηκαν για την κάλυψη 19 θέσεων Π.Ε

*893 αιτήσεις για 12 θέσεις Τ.Ε

*4.741 αιτήσεις για 9 θέσεις Δ.Ε

*876 αιτήσεις για 2 θέσεις Υ.Ε

Από τις παραπάνω συμμετοχές η μεγαλύτερη με 4.741 αιτήσεις αφορούσε τη διεκδίκηση 9 θέσεων (Διοικητικών Γραμματέων) στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(527 υποψήφιοι για μια θέση)