ΠΑΤΡΑ: Το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρίου στη σημερινή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

132 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ματωβαμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο με το 8ωρο να έχει γίνει λάστιχο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της αγοράς. Πέραν όμως της ελαστικοποίησης του ωραρίου, το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο.

Το παρόν μας γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτικό: Δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, καθημερινά αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο όνομα της κρίσης, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα», ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες όλων των κλάδων και χώρων πρέπει να δούμε την κατάσταση αυτή ως ένα «σημείο μηδέν», ώστε να ανασυγκροτηθούμε σε νέες βάσεις. Να επιβάλλουμε ξανά τα αυτονόητα: αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες με κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αντλώντας λοιπόν παραδείγματα από το σήμερα, η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στους δρόμους του αγώνα. Πρέπει όμως ο αγώνας μας να είναι κοινός. Να βρεθούμε ξανά μαζί, όλα τα δημοκρατικά σωματεία της πόλης και να θέσουμε γερά θεμέλια για ενιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις. Μόνο έτσι θα βρεθεί ο δρόμος για την πραγματική άνοιξη των εργαζομένων.

 

Η Νίκη θα είναι δική μας!

Όλες και όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή

συγκέντρωση των Δημοκρατικών Σωματείων!!

Τρίτη 1 Μάη 12.00μ.μ, έξω από το

Εργατικό Κέντρο Πάτρας