(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εργατική Πρωτομαγιά και Γιορτή των λουλουδιών από τον Δήμο – Επίκεντρο τα Ψηλαλώνια με άνθη και συναυλία!

advertisement

Ψηλαλώνια και Ομόνοια ήταν φέτος το επίκεντρο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη γιορτή των λουλουδιών.Πάτρα:Πολυκοσμία στη Γιορτή των λουλουδιών και τα χορευτικά–Επίκεντρο τα Ψηλαλώνια (Φωτο)

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολιτιστικός Οργανισμός, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει ένας κορυφαίος συνθέτης και δύο ξεχωριστές φωνές, καθώς και περισσότεροι από 700 χορευτές και χορεύτριες.

Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής με την εξαμελή ορχήστρα του και βασικούς ερμηνευτές τον Μίλτο Πασχαλίδη και Ιωάννα Φόρτη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες των εργατών και του λαού.

Η συναυλία περιλαμβάνει την παρουσίαση των έργων του συνθέτη , «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» ( Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση) σε στίχους Κώστα Βίρβου και κείμενα Νικηφόρου Βρεττάκου, «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ», του Γιάννη Ρίτσου, τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» του Κώστα Βάρναλη καθώς επίσης και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» και τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.

Παράλληλα και στις φετινές εκδηλώσεις  εντάχθηκε  η ενότητα του ανταμώματος των χορευτικών συγκροτημάτων . Σε αυτό συμμετείχαν πάνω από είκοσι πέντε χορευτικά συγκροτήματα με 700 και πλέον χορευτές-τριες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ την παρακολουθούν χιλιάδες πατρινοί.

Στην εκδήλωση αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης και όχι μόνο, να πάρουν μέρος σε μια γιορτή παρουσίασης του λαϊκού μας χορού και προβολή της δουλειάς τους.

Ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ρήγας Φεραίου και στη συνέχεια ανηφορίζοντας την Γούναρη έφτασαν στα Υψηλά Αλώνια.

Στη διάρκεια της διαδρομής έγινε παρουσίαση χορευτικών δρώμενων στο δρόμο, τραγούδια και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις , φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Στα Υψηλά Αλώνια ήσαν  στημένες δύο εξέδρες όπου τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν ένα 10λεπτο χορευτικό πρόγραμμα επιλογής τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας έχει ως εξής:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

 

Πρωτομαγιά

20.00 – 22.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ με τους ερμηνευτές ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΡΤΗ