ΑΧΑΪΑ: Δύο συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά σε Πάτρα και Αίγιο – Από τα Εργατικά Κέντρα και Σωματεία του ΠΑΜΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς σήμερα  Τρίτη 1η του Μάη για τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα της περιοχής.

Το ΠΑΜΕ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για τη διοίκηση του εργατικού κέντρου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όχι στην πλατεία Γεωργίου όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά στην είσοδο του κτιρίου της οδού Κολοκοτρώνη.

Η Συνδικαλιστική Ενωτική Συμμαχία από την άλλη, πλειοψηφούσα παράταξη των τελευταίων αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας , προγραμματίζει συγκέντρωση στον ίδιο χώρο για τις 12 το μεσημέρι.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Την Παγκόσμια Ημέρα της εργατικής τάξης θα γιορτάσουν το Εργατικό Κέντρο Αιγίου και Σωματεία της Αιγιάλειας που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, σε Υψηλά Αλώνια και πλατεία Αγ. Λαύρας αντίστοιχα.
Το ΕΚΑ έκανε ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, ενώ το ΠΑΜΕ στις 10 π.μ.
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Ειρήνης Αιγιάλειας-Καλαβρύτων καλεί αύριο σε μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας, με αιτήματα «Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια-Να κλείσει η βάση της Σούδας και τα στρατηγεία και Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ».
Η Ομάδα Γυναικών Αιγίου, βρέθηκε  στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με προσυγκέντρωση στην Τράπεζα Πειραιώς της οδού Μητροπόλεως, για «να σπάσει τη μοιρολατρία και την απογοήτευση».
Παρόντα, στον ίδιο χώρο θα είναι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αχαΐας, με αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στις απολύσεις, στην απληρωσιά, στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία. Το ίδιο και το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων Αχαΐας, σύνθημα «να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις».