(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Μεγάλη η πορεία του ΠΑΜΕ και Εργατικών σωματείων – Παρουσία Πελετίδη και Δημοτικής Αρχής η Εργατική Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά σήμερα, ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά και η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, συμμετείχε το πρωί, μαζί με τους εργαζόμενους της Πάτρας και τα Συνδικάτα τους, στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Παρόντες στην συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.
Στον χαιρετισμό του στους συγκεντρωμένους, ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε μεταξύ άλλων:
Εργάτες και εργάτριες του χεριού και του πνεύματος.Πάτρα:Παρουσία Πελετίδη και Δημοτικής Αρχής η Εργατική Πρωτομαγιά (Φωτο)
Είμαστε εδώ, μαζί, για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά.
Την ημέρα που η Παγκόσμια Εργατική τάξη τιμά τους Ήρωες της.
Τιμούμε τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.
Η φετινή Πρωτομαγιά παρά τα νέα κυβερνητικά παραμύθια για το «τέλος των μνημονίων» και τη «δίκαιη ανάπτυξη», βρίσκει την εργατική τάξη της πόλης μας, αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων.
Τα ήδη νομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση.
Στην πόλη μας το πρώτο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η ανεργία, που έχει εγκατασταθεί σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Οι άνεργοι ξεπερνούν με βάση τα επίσημα στοιχεία, τις 34.000.
Η φτώχια βασανίζει καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά, με 14.000 οικογένειες να ζουν από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς και ημερομίσθια.
Εμείς, θα συνεχίσουμε με τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες, να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Θα σταθούμε στο πλάι όσων αγωνίζονται και διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Δεν θα μετατρέψουμε τον Δήμο σ’ έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό.
Διαδηλώνουμε και απαιτούμαι την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο.
Να μην μετατραπεί το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε πολεμικό ορμητήριο.
Να κλείσουν οι βάσεις.
Η μεγαλύτερη τιμή στους ήρωες της εργατικής τάξης είναι η Αγωνιστική Απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, στα έργα και τις ημέρες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., είναι ο οργανωμένος αγώνας με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ειρήνη.
Να γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους.