Δουλειές με φούντες για κομμωτή των νοτίων προαστίων της Αττικής

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αττικής η είδηση της σύλληψης γνωστού κομμωτή, ο οποίος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης!

Υστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση του κομμωτή στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής και τη διακίνηση των παραγώγων της, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, όπου εντόπισαν το παράνομο «εργαστήριο», το οποίο αποτελούνταν από κατάλληλα συστήματα εξαερισμού και φωτισμού, τα οποία εξασφάλιζαν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Οπως διαπίστωσαν, ο άνδρας, από το κομμωτήριο του οποίου στην ίδια περιοχή περνούν καθημερινά δεκάδες γυναίκες της υψηλής κοινωνίας και όχι μόνο, είχε εγκαταστήσει εντός του διαμερίσματός του ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (σύστημα αυτόματου ποτίσματος, λαμπτήρες με ηλεκτρικούς μετασχηματιστές, μονάδες κλιματιστικών, συστήματα αποξήρανσης και αφύγρανσης).

Κατάλληλες συνθήκες

Οι τοίχοι του δωματίου-εργαστηρίου ήταν επενδυμένοι με ειδικά πανιά ανακλάσεως-μόνωσης, τα οποία χρησίμευαν για τη διατήρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, προκειμένου να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών κάνναβης.
Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιού Φαλήρου κατάσχεσαν τον εξοπλισμό και τις γλάστρες με τα δενδρύλλια, τα οποία έφταναν σε ύψος τα 60 εκατοστά, καθώς και έναν μετρητή χαρτονομισμάτων που βρέθηκε στον χώρο.

Ο κομμωτής, που εκτός από τη φροντίδα των μαλλιών είχε και άλλες δουλειές με… φούντες, μια και είχε εξειδίκευση και στην καλλιέργεια κάνναβης, συνελήφθη και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ωστόσο, από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η εκλεκτή πελατεία στην οποία πουλούσε την πραμάτεια του, καθώς και να εντοπιστούν οι συνεργοί του.