ΠΑΤΡΑ: Διαρροή επικίνδυνου αερίου, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου – Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τη στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση αντικειμένου μέσα στο εργαστήριο, υπό αδιευκρίνιστα αίτια, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο το οποίο προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στον χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.

Αμέσως μετά εκκενώθηκε ο χώρος και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία που υπήρχε μέσα στο φιαλίδιο, κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές, περισυνέλλεξαν το υλικό και έκαναν απολύμανση του χώρου, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες καταστάσεις.

Ο χώρος του εργαστηρίου παραμένει εκκενωμένος.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο αντιπρύτανης Χρήστος Μπούρας  ευχαρίστησε για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Πατρών, την Πυροσβετική και την ΕΜΑΚ για την άμεση επέμβαση και συμβολή της στην αποκατάσταση στο σημείο του συμβάντος ενώ για τα αίτια της διαρροής του καρκινογόνου αερίου τόνισε ότι θα γίνει προανάκριση.

Σημείωσε πάντως πως όλα είναι υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσε κάποιος μιας και εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιο άτομο στο εργαστήριο.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, ανέφεραν πως  κατά την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αερίου, στο ψυγείο του εργαστηρίου, έγινε κάποιο λάθος με συνέπεια αυτό να διαρρεύσει.

Έτσι, διατάχθηκε η εκκένωση του χώρου από φοιτητές και στελέχη του ιατρικού εργαστηρίου και ξεκίνησε η περισυλλογή του αερίου.

Στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε, έγινε αερισμός και καθάρισμα του χώρου.

Έντονη ήταν η ανησυχία , ωστόσο  αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του κλιμακίου της ΕΜΑΚ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ απαιτήθηκε  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε διαρροή, από φιαλίδιο το οποίο εξερράγη και  χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει 2 οχήματα με 5 άνδρες της ΕΜΑΚ του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ, και προσπαθούν φορώντας ειδικές στολές, να συλλέξουν τα θραύσματα αλλά και να σταματήσουν την διαρροή του επικίνδυνου αερίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καρκινογόνο ουσία.

advertisement