Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο για τις εκλογές


Με μία δήλωση που μπορεί να ερμηνεύεται σαν μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, αλλά από κάποιους μπορεί να μεταφράζεται και σαν έμμεση αναφορά, ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Παρασκευή στους τομεάρχες του κόμματός του.

Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι επόμενες εκλογές θα βρουν νικητή και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι εκτός του ο κ. Μητσοτάκης, εκτός του ενός αυτού έτους θα πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που τον κάλεσε «αν όντως πιστεύει το αφήγημά του να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντας το στην κρίση των πολιτών».

Αναλυτικά η απάντηση:

«Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο. Την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την πιο καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως το τελευταίο μεγάλο ψέμα του Πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος.

Σήμερα ισχυρίστηκε πως χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους, ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος ο ίδιος έλεγε ότι αυτό δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο δραστικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο Δημόσιο.

Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;

Υ.Γ. Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».