Σπυράκη: Ο κ. Παππάς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κριμιζή

 

Να απαντήσει άμεσα στις καταγγελίες του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, καλεί τον Νίκο Παππά η ΝΔ.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει πως οι αναφορές του διακεκριμένου καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό του Νίκου Παππά είναι πολύ συγκεκριμένες, προσθέτοντας πως καταγγέλλει αδιαφάνεια.

«Ο αρμόδιος υπουργός, αντί να επιχειρεί την απαξίωση ενός επιστήμονα που έχει εργαστεί στη NASA, οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις: Ποιος και με ποια κριτήρια θα διαχειριστεί τα 40 εκατομμύρια που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού;» ρωτά η κ. Σπυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε μεν από καρδιάς τον κ. Κριμιζή, αλλά παράλληλα επεσήμανε ότι «προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

Στο μεταξύ, καθηγητές από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, απάντησαν στην κριτική του καθηγητή κ. Κριμιζή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων αποτελεί μία χειροπιαστή προσπάθεια συντονισμού και συνέργειας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστήματος και των δορυφορικών εφαρμογών».

 

 

advertisement