(ΦΩΤΟ)-ΖΑΒΛΑΝΙ: Η πανήγυρις του Αγίου Νικοδήμου στο Μετόχι της Μονής Μαρίτσης

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα με τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και εν πληθούση Εκκλησία σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, εόρτασε στο Ζαβλάνι Πατρών ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικοδήμου του μυροφόρου, Μετόχιον της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Μαρίτσης.Πάτρα:Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικοδήμου στο Ζαβλάνι (Φωτο)
Εις τον Μέγαν Πανηγυρικόν Εσπερινόν προεξήρχε και εκήρυξεν τον Θείον Λόγον ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίων Πάντων Βελιμαχίου. Ο π. Αρτέμιος ανεφέρθη εις τις Μυροφόρες γυναίκες και τους μυροφόρους άνδρες τονίσας ιδιαιτέρως το χαρακτηριστικό σημείον της σταθεράς πίστεώς των προς τον Ιησούν Χριστόν.
Κατά την Αρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν εχοροστάτησε, ιερούργησε και εκήρυξεν τον Θείον Λόγον ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Ο Θεοφιλέστατος ετόνισεν εις το κήρυγμα του το χαρακτηριστικόν της τόλμης των μυροφόρων ανδρών και γυναικών και κάλεσε τους πιστούς εμπράκτως να μιμούνται τους μυροφόρους ομολογούντες την πίστιν των προς τον Ιησούν Χριστόν και μετά παρρησίας. Εν συνεχεία ετελέσθη Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου, κτίτορος του Ιερού Ναού καθώς και του ιερομονάχου π. Δαβίδ Χαρτά.
Το απόγευμα ετελέσθη Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας υπέρ των διδασκόντων και διδασκομένων εις το Σχολείον Β’ Ευκαιρίας, Ιερά Παράκλησις και θείον κήρυγμα υπό του Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, εφημερίου του Ιερού Ναού.
Εις την Ιεράν Πανήγυριν παρέστησαν εκ της Ι. Μονής οι μοναχές Φιλοθέη και Μαριάμ. Έψαλλαν οι κ. Πέτρος Ρηγάτος, Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μ. Πατρών μετά του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού κ. Κων/νου Τσίγγανου με την ευγενή συμμετοχή πολλών εκλεκτών ιεροψαλτών.

advertisement