Τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί το ζεύγος Μακρόν

advertisement

Ένα λουκούλλειο δείπνο στην οικία του Τζορτζ Ουάσινγκτον στο όρος Βερνόν θα απολαύσουν σήμερα το βράδυ (ώρα ΗΠΑ) ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του Μελάνια και το ζεύγος Μακρόν.

Τραμπ, Μελάνια, Εμανουέλ και Μπριζίτ θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο τους στο δείπνο μόνο για τέσσερις, ένα 24ωρο προτού ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες τω δύο ηγετών για την τρομοκρατία, το Ιράν και το διεθνές εμπόριο.

Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας, συνοδευόμενος από την 64χρονη σύζυγό του Μπριζίτ, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες των ΗΠΑ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες σφίγγουν τα χέρια και χαράσσουν μία ενιαία στρατηγική σε ότι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Γάλλο πρόεδρο συνοδεύουν -εκτός από την Μπριζίτ- οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η επίσκεψη Μακρόν στις ΗΠΑ περιλαμβάνει τα εξής:

-Σήμερα- 23 Απριλίου-δείπνο για τέσσερις στην οικία του Τζορτζ Ουάσινγκτον.

-Αύριο ο Τραμπ υποδέχεται στο Λευκό Οίκο το ζεύγος Μακρόν. Οι ηγέτες θα έχουν συνομιλίες για διεθνή θέματα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Μακρόν. Εκτός από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει συνομιλίες με Αμερικανούς επιχειρηματίες και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Επιπλέον, θα επισκεφθεί τη γαλλική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

-Την Τετάρτη, θα παραχωρήσει ομιλία στο Καπιτώλιο. Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, όπως και ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν το 1976, ο Μακρόν θα μιλήσει στην αγγλική γλώσσα επί 30 λεπτά. Μια ομιλία “για να θυμάστε τις κοινές αξίες και την επιθυμία να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία μαζί”, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με φοιτητές από το Πανεπιστήμιο George Washington και θα προτού πάρει το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.