Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει τον ακρωτηριασμό της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης

«Στη δημοκρατία αποφασίζουν οι πλειοψηφίες και ελέγχουν οι μειοψηφίες. Κάθε τι που προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την αρχή είναι προφανές ότι περιορίζει την δημοκρατία και ακρωτηριάζει την αυτοδιοίκηση που είναι η πιο άμεση μορφή δημοκρατίας στον τόπο μας» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, στον απόχη του κοινού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Απριλίου στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα τις επιχειρούμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κατσανιώτης, και υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρέστη στο διήμερο συνέδριο όπου μίλησε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας σημεία του προγράμματος του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση και υποσχόμενος ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές σε δήμους και περιφέρειες με την απλή αναλογική, αφού πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν γίνει οι εθνικές εκλογές και η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα ακυρώσει το νομοθέτημα της σημερινής κυβέρνησης.

«Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες αλχημείες και πειραματισμούς. Το κράτος δεν αντέχει άλλα κομματικά παιχνίδια. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει πραγματική δύναμη και η περιφερειακή Ελλάδα να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Οι λογικές του χθες δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα του αύριο. Και αυτή η Ελλάδα θα χτιστεί από τα κάτω προς τα πάνω. Από την μάχη που πρώτα η αυτοδιοίκηση δίνει για την καθημερινότητα των πολιτών. Η σημερινή κυβέρνηση δεν το επιθυμεί αυτό γιατί εκπροσωπεί το πιο ξεπερασμένο και συγκεντρωτικό πρόσωπο της εξουσίας, το κράτος – πατερούλη που πρέπει όλοι να προσκυνούν. Η Νέα Δημοκρατία όμως, που εκπροσωπεί τον κόσμο των ελεύθερων ανθρώπων δεν θα επιτρέψει τέτοιο πισωγύρισμα. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, η Ελλάδα θα προχωρήσει και σύντομα θα αλλάξει σελίδα. Μαζί και η αυτοδιοίκηση…» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης.

 

 

advertisement