(Φωτο)-Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Σαραντάπορο: Φόρος τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

O αρχηγός ΓΕΣ παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας δύο αιθουσών του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, σε απόδοση φόρου τιμής στους δύο από τους πεσόντες Αξιωματικούς, που υπηρετούσαν στο Επιτελείο της και τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, την 19 Απριλίου 2017, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα η αίθουσα τιμών μετονομάστηκε σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΙΜΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ», ενώ το αμφιθέατρο σε «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΑΜΟΥ».

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι οικογένειες των εκλιπόντων, ο διοικητής της Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, καθώς και το σύνολο του Επιτελείου της.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο του δυστυχήματος στην οποία εκτός από τις οικογένειες των θυμάτων παρευρέθηκε και η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στη μοιραία πτήση και κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Δείτε εικόνες από την τελετή: 

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης ΣτεφανήςΟ Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που επέβαινε στη μοιραία πτήσηΗ Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που επέβαινε στη μοιραία πτήση

Η Αρχιλοχίας Βασιλική ΠλεξίδαΗ Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Aγημα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδει τιμές Aγημα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδει τιμές

Οι οικογένειες των στρατιωτικώνΟι οικογένειες των στρατιωτικών

Πηγή φωτό: Ιntimnews.gr

 

advertisement