Καμμένος: Όταν κάποιος βάζει μια σημαία πρέπει να την υπερασπίζεται και με το αίμα του

Νουθεσίες προς τους τρεις νεαρούς που την περασμένη Παρασκευή ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε πέντε νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση μνημονίου κατανόησης για σχεδιασμό χρηματοδότησης και κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το Διεθνές Σχολείου του SHAPE.

«Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτό που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών προσθέτοντας ότι «η συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτεική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «όμηροι». «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Συνεχίζοντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε ότι «αυτά τα δύο στελέχη την ώρα του καθηκοντος έκαναν περιπολία στα ελληνικά σύνορα και τα ευρωπαϊκά για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα. Διακινητές έψαχναν να βρουν. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η εικόνα του ΓΓ του οργανισμού να ακούει στοϊκά τον Τούρκο αξιωματικό. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα διεθνές είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Κάποιοι που λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. δεν είναι ρόλος το υπουργού Άμυνας να δίνει συνεντεύξεις, θα προσπαθήσω σε περιπτώσεις κρίσεων να δίνω τον λόγο σε αυτούς που πρέπει να τον έχουν» κατέληξε την παρέμβασή του ο κ. Καμμένος.