Βουλή: Το Κίνημα Αλλαγής ζητά ενημέρωση για το «Ολιστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης»

Την άμεση σύγκλιση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το πρόγραμμα «Ολιστικής Ανάπτυξης» που κατέθεσε η κυβέρνηση στους Θεσμούς ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Γιώργος Αμυράς σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα επισημαίνουν πως: «Όπως, ασφαλώς, γνωρίζετε η Κυβέρνηση έχει υποβάλλει και συζητά με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. το λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη». Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Μ.Μ.Ε., το σχέδιο υπό τον αγγλικό τίτλο Growth Strategy for the Future of Greece συζητήθηκε στο EWG και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Eurogroup της 27/4/2018 στη Σόφια της Βουλγαρίας» και προσθέσουν: «Όμως, η Βουλή των Ελλήνων και ο Ελληνικός λαός έχει πλήρη άγνοια του τι ακριβώς συζητά και τι διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία διαδικασία ενημέρωσης ή διαβούλευσης, ούτε στο επίπεδο του Κοινοβουλίου, ούτε με τους Κοινωνικούς Φορείς».

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει βαρύτατες δεσμεύσεις για την χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, με μέτρα επαχθή για όλες τις κοινωνικές ομάδες και αδιέξοδα για την οικονομία. Στη νέα «διαπραγμάτευση» ενδεχομένως θα αναληφθούν και άλλες μακροχρόνιες δεσμεύσεις που θα εγκλωβίσουν τη χώρα στην πολιτική που μέχρι σήμερα ακολούθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι «διαπραγματεύεται» η Κυβέρνηση και η Βουλή επιβάλλεται να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία» και ζητούν τον προγραμματισμό συνεδρίασης ώστε να παρουσιασθεί από την Κυβέρνηση το εν λόγω σχέδιο και να συζητηθεί.

advertisement