Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έδειξε” με Μειμαράκη ότι προσβάλλει και απεχθάνεται τον Καραμανλισμό

«Υπό συνθήκες λογικής πολιτικής συμπεριφοράς δεν θα μου έπεφτε λόγος. Είναι, όμως, ανοίκειο ο προσωρινός «ένοικος» της ηγεσίας της ΝΔ να επιδιώκει τον πολιτικό αφανισμό «μπαρουτοκαπνισμένων» στελεχών της Κεντροδεξιάς παράταξης, που σε όλη την ιστορική μεταπολιτευτική διαδρομή της βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «ελέω πατρός» είχε πιάσει «στασίδι», αναμένοντας την προσωπική του ευκαιρία.
Παρά ταύτα, τα ιστορικά στελέχη της παράταξηςείχαν κάθε διάθεση να ανεχθούν ή ακόμα και να συμπράξουν με τον Μητσοτάκη τον..μικρό, αν δεν απεργαζόταν και υλοποιούσε σχέδια απογαλακτισμού της από τις ιστορικές καταβολές και τον ανθρωποκεντρικό κοινωνικό φιλελευθερισμό. Δυστυχώς, όμως, ο μικρός… Μητσοτάκης επέλεξε την προσβολή των καταστατικών παρακαταθηκών του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και δεν κρύβει την απέχθεια του προς το πρόσωπα των αυθεντικών εκφραστών και συνεχιστών του Καραμανλισμού.
Προφανώς και δεν είναι στις προθέσεις μου να εμπλακώ στο σημερινό εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, αλλά αισθάνομαι πως μπορώ να εκφράσω την πικρία και την απογοήτευσή μου, για το γεγονός πως οι «φιλοξενούμενοι επίγονοι» ασεβούν σε πρόσωπα και ποδοπατούν αξίες, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε διαχρονικά η πατριωτική λαϊκή Δεξιά παράταξη και τις οποίες εκφράζουν διαρκώς οι «αυτόχθονες Νεοδημοκράτες» χωρίς όμως πλέον να βρίσκουν ανταπόκριση από το ίδιο το κόμμα τους.
Επιτίθενται, λοιπόν, τα φερέφωνα του Μητσοτάκη ακόμη και στον θεσμικό εγγυητή του τόπου, τον σώφρονα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στον πρώην Πρόεδρο και πιστό «στρατιώτη» της παράταξης Βαγγέλη Μειμαράκη, όπως και εναντίον άλλων ιστορικών στελεχών της παράταξης με μακρά διαδρομή και ανιδιοτελή προσφορά.
Αντίθετα, ο προσωρινός Πρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει την άνεση με την οποία συνδιαλέγεται και την ταύτιση του με το «σύστημα Σημίτη», τον Ε. Βενιζέλο, τον Θ. Πάγκαλο, τον Α. Λοβέρδο, τον Στ. Θεοδωράκη, τον γιο του Γ. Παπαντωνίου, αλλά και με κάθε «απολειφάδι» της νεοφιλελεύθερης κουλτούρας.
Ίσως από υποχρέωση για την..αξιοκρατική επαγγελματική αποκατάσταση του στην Εθνική Τράπεζα –τότε- από τον Κ. Σημίτη, τότε που ο Κώστας Καραμανλής δεχόταν ανελέητο πόλεμο από τον «Αρχιερέα της διαπλοκής» και τους νταβατζήδες βαστάζους της Σημιτοκρατίας.
Δυστυχώς όμως; Όλοι αυτοί που πολέμησαν τον Καραμανλή με λάσπη και ύβρεις σήμερα βρίσκονται στα πρώτα έδρανα με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο «περαστικός» Πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του και προχωρά με στοχευμένες διώξεις κατά του Καραμανλισμού.
Ζει μέσα στην ψευδαίσθηση ότι θα αλλοιώσει τον ιδεολογικό και πατριωτικό πυρήνα της Κεντροδεξιάς παράταξης.
Και ακόμα χειρότερο είναι πως η παρέκκλιση από τις ιδρυτικές αρχές, συνιστά πλέον, καθεστώς για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά τη αντίσταση αρκετών στελεχών της, έχει μετατραπεί σε πολύτιμο εταίρο όλων των ντόπιων και ξένων «νταβατζήδων» που κατέκλεψαν την πατρίδα και τον λαό.
Ο Μητσοτάκης ο μικρός… φλερτάρει με την πολιτική μοναξιά και δεν το καταλαβαίνει.. Δικό του το πρόβλημα…».

Νίκος Νικολόπουλος

Σχετική δήλωση on camera: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έδειξε” με Μεϊμαράκη ότι προσβάλλει και απεχθάνεται τον Καραμανλισμό! https://youtu.be/xfYfOVSKXw8

 

advertisement