(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Καθιστική διαμαρτυρία στον ΧΥΤΑ Φλόκα, λόγω σκουπιδιών από Αιγιάλεια – Αρνητικό το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

advertisement

Παρουσία κοινοταρχών και κατοίκων της Ωλενίας, συνεδρίασε χθες βράδυ εκτάκτως στα Λουσικά, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του αλλά και ενδιαφερόμενοι τοπικοί φορείς, για την απόφαση, τόσον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου όσο και του υπουργείου Εσωτερικών να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φλόκα και να παραλάβει ανεμπόδιστα 500 τόνους σκουπιδιών από την Αιγιάλεια.


Με το σώμα να λαμβάνει αντίθετη απόφαση, παρότι δεσμευμένο από δικαιοσύνη και Κυβέρνηση, άκουσε τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Σπ.Τραχάνης, να περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν αλλά και τα όσα επακολούθησαν των παραπάνω «εντολών», εκφράζοντας και πάλι, σε όλους τους τόνους την αντίθεση του φορέα αλλά και του Δήμου. Εξήγησε μάλιστα, πως λόγω κοντινής χιλιομετρικής απόστασης από το Αίγιο, ο ΧΥΤΑ Φλόκα ήταν το πρώτο θύμα, λαμβάνοντας μέσα σ’ ένα διήμερο τους πρώτους 75 τ. απορριμμάτων.


Πρόεδροι χωριών, πέριξ του ΧΥΤΑ Φλόκα και ευαισθητοποιημένοι δημότες, έκαναν χαλαρή παράσταση διαμαρτυρίας στο παλιό δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ και σήμερα απέκλεισαν την πύλη με καθιστική διαμαρτυρία στο ΧΥΤΑ Φλόκα, παρεμποδίζοντας τα φορτηγά να αδειάσουν.

Παρών και ο αναπληρωτής δήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, όπως και στελέχη  της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φλόκα Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, μαζί με συναδέλφους του, κατέθεσαν χθες το πρωί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στον εισαγγελέα της Πάτρας. Την πράξη συνυπογράφουν οι κοινοτάρχες Μαζαρακίου Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, Ανω Σουδενεΐκων Διαμάντω Καλδίρη, αλλά και εκπρόσωποι από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ωλενίας. Θέση υπέρ των κατοίκων και φορέων, έλαβαν χθες ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης.
Καθώς στην έγγραφη διαμαρτυρία παρευρέθη ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος, αλλά και από την αντιπολίτευση οι σύμβουλοι Αγγελος Στεργιόπουλος και Παναγιώτης Κουνάβης, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας επισήμως τονίζει, ότι «οι πολίτες είναι άλλο από αυτόν και ελεύθεροι να πράξουν όπως επιθυμούν», χωρίς καμία προτροπή εκ μέρους του.