Οριστική ρήξη: Αποχωρεί από την Euroleague ο Παναθηναϊκός!

Από τις αρχές της εβδομάδας είχε γίνει γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός θα έθετε θέμα Μπερτομέου στο συμβούλιο των μετόχων της Euroleague κι από τη στιγμή που οι υπόλοιπες 11 ομάδες (αυτές που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο) δεν ακολούθησαν τους πράσινους, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Βέβαια με ποστάρισμα του νωρίς το μεσήμερι, κι αφού είχε ήδη θέσει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Τζόρντι Μπερτομέου, ο ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού φρόντισε να προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε.

Ο κ. Γιαννακόπουλος με γράφημα στο οποίο απεικονίζονταν τα οικονομικά στοιχεία των επαγγελματικών λιγκών όλων των σπορ, ανέδειξε το πόσο «χαμνηλά» είναι τα έσοδα της Euroleague και το συνόδευσε με το ακόλουθο σχόλιο.

«Μετά από 17 χρόνια ο κ.Μπερτομέου και οι ειδικοί του έφεραν στην Euroleague ως έσοδα το αστρονομικό ποσό των 40 εκατ. ευρώ… Λιγότερα απ’ αυτά που παίρνουν κρίκετ, ράγκμπι, χάντμπολ.
Είναι τόσο επιτυχημένος που ίσως θα πρέπει να του δώσουμε και μπόνους. Λοιπόν ας κάνουμε τις μαθηματικές πράξεις. Δεκαέξι ομάδες επενδύουν περίπου 300 εκατομμύρια κάθε χρόνο και σε αντάλλαγμα αυτός φέρνει στη λίγκα 40 εκατ. συνολικά!!!

Σε κάθε άλλη εταιρία κάποιος διευθύνοντας σύμβουλος με τόσο φτωχά αποτελέσματα θα είχε παραιτηθεί, αλλά ο Τζόρντι όχι… Αυτός μάλιστα νομίζει ότι είναι πετυχημένος»

Κι αφού οι θέσεις του ΠΑΟ στο συμβούλιο των μετόχων δεν έγιναν αποδεκτές (ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος έθεσαν θέμα ψηφοφορίας και εκλογής νέου επικεφαλής, το οποίο απορρίφθηκε), λίγο πριν τις 17:00 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με νέο ποστάρισμα του ανακοίνωσε την επιστροφή του ΠΑΟ στους κόλπους της FIBA γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί όπου έπρεπε να είναι πάντα».

Φυσικά όλοι πλέον περιμένουν και την επίσημη ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ για το διαζύγιο το οποίο θα κοστίσει ακριβά στο τριφύλλι, δεδομένου ότι η ρήτρα αποχώρησης για τις ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

EuroLeague: «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά οι κινήσεις του βλάπτουν τη διοργάνωση»
Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης εξηγώντας ότι οι ομάδες δεν δέχτηκαν την κατάπτωση της ποινής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου καθώς πρέπει να τηρούνται οι εσωτερικές διαδικασίες. Με 18 ομάδες η νέα διοργάνωση

Όσον αφορά το θέμα του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η EuroLeague στην ανακοίνωση της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε πολυάριθμα Μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Όλοι οι σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, συμφώνησαν ομόφωνα ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στην EuroLeague. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζητούν να σταματήσει αμέσως τις δηλώσεις του. Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και στον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον τον απόλυτο σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της μπάσκετ της EuroLeague να του δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του.»