Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε από το Περιστέρι -Τον ψάχνουν σε Ελλάδα και εξωτερικό

Το θρίλερ με τον Θανάση Σ., τον 13χρονο που εξαφανίστηκε στις 23 Μαρτίου από το Περιστέρι, συνεχίζεται, καθώς ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του.

Το αγόρι τα τελευταία 4 χρόνια μεγάλωνε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σε νέα ανακοίνωσή του ο οργανισμός ζητά από την αστυνομία να εντατικοποιήσει τις έρευνες, προκειμένου να βρεθεί ο 13χρονος.

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, την ΕΛ.ΑΣ., την Interpol, την πρεσβεία της Αιγύπτου, το υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά, καθώς και με τους συνεργαζόμενους φορείς του οργανισμού σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που οι έρευνες για ένα παιδί που έχει εξαφανιστεί τόσες μέρες, δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του.

 

«Δυστυχώς, η απουσία σημαντικών πληροφοριών και ταυτόχρονα οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό ο Θανάσης να βρίσκεται στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, εγείρει ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, ενώ έχει δηλωθεί η εξαφάνιση του και γίνονται ενέργειες για την εύρεσή του», τονίζει ακόμη ο οργανισμός.

«Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η εξαφάνιση του μικρού Θανάση παραπέμπει σε μια οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του 13χρονου, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια είχε βρει στην οικογένεια του «Χαμόγελου» την ουσιαστική ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη που χρειάζεται κάθε παιδί», επισημαίνεται ακόμη.