Ο Τόσκας απαντά στον Μητσοτάκη για την αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γραφεία της ΝΔ

Λίγο μετά την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «Να αποδεσμευτεί το 20% των αστυνομικών που φυλάσσουν τα γραφεία της ΝΔ» έρχεται η απάντηση του Νίκου Τόσκα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά τα εξής στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news. Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει.

Άλλωστε, στην κατ΄ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης.

Κατά τα άλλα, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλοιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ