Ν. Τόσκας: Περισσότερη αστυνομία στους δρόμους- Θα μετατεθούν αστυνομικοί από την προστασία πολιτικών

Περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο σε πεζές περιπολίες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τόσκας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο, αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης κατάργησης της ομάδας «Δέλτα», ενώ «πετάει το γάντι» της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων. Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, επισήμανε πως «πάντοτε, όταν υπάρχει ένταση, μπορεί τυχαία γεγονότα να δημιουργήσουν προβλήματα, γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόζονται οι δοκιμασμένες πρακτικές σε ό,τι αφορά τα μεθοριακά ζητήματα, όπως τόσα χρόνια». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, υποστηρίζοντας πως παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και από τις δυο μεριές και λύνονταν μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών, χωρίς να συλληφθεί κάποια περίπολος.

«Η Τουρκία σε αυτή την περίπτωση δεν σεβάστηκε το Διεθνές Δίκαιο, τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας και δεν σεβάστηκε ούτε τις πρακτικές αυτές που προανέφερα. Αυτό δυσκολεύει τις συνεργασίες των γειτονικών κρατών και είναι κάτι που θα πρέπει να επανέλθει για το καλό και των δύο. Για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα οι σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα», τόνισε στο τέλος ο κ. Τόσκας.

Πηγή: http://myportal.gr

advertisement