«Μαύρο» Πάσχα για γονείς στην Κρήτη: Αντίκρισαν νεκρό το μωρό τους

Πήγαν στο Ηράκλειο Κρήτης για τις διακοπές του Πάσχα, προκειμένου να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς μαζί με φιλικά τους πρόσωπα. Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Ο λόγος για δύο γονείς Ρομά, οι οποίοι βρίσκονταν σε φιλικό σπίτι στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό, όταν αντίκρισαν νεκρό στο κρεβάτι του το μόλις 40 ημερών αγοράκι τους.

 

Η νεαρή μητέρα πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν το μωρό, με σκοπό να το ξυπνήσει για να το θηλάσει. Δυστυχώς, το βρέφος δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, με αποτέλεσμα να το μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το νοσοκομείο διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως το μωρό πέθανε από φυσιολογικά αίτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Ο ρόλος του πατέρα στον θηλασμό
Ο ρόλος του πατέρα στον θηλασμό
«Δεν υπήρξε καμία ένδειξη για κακοποίηση. Το αποτέλεσμα της νεκροψίας ήταν πως το 40 ημερών βρέφος υπέστη αιφνίδιο θάνατο» επεσήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος.

Με έξοδα του νοσοκομείου η ταφή

Η υπόθεση αυτή αποκτά ακόμα τραγικότερες διαστάσεις από το γεγονός ότι η οικογένεια Ρομά δεν έχει τα χρήματα για να προχωρήσει στην ταφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Μακάκος άρπαξε από σπίτι βρέφος και το έπνιξε μέχρι θανάτου
Μακάκος άρπαξε από σπίτι βρέφος και το έπνιξε μέχρι θανάτου
«Δυστυχώς η οικογένεια δεν μπορεί να αναλάβει τα έξοδα της ταφής, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να προχωρήσει τη διαδικασία. Η ταφή θα γίνει με δικά μας έξοδα» ανέφερε σχετικά ο κ. Τασσόπουλος.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η αστυνομία, ενώ την υπόθεση ερευνά και η Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ

advertisement