Αντιπαράθεση ΝΔ – Κοτζιά και μετά την ενημέρωση για το Σκοπιανό

Στα… χαρακώματα βρίσκονται για ακόμη μια φορά η ΝΔ με το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την ενημέρωση που είχε ο τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος από την ηγεσία του ΥΠΕΞ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Ο τομεάρχης της ΝΔ εξέφρασε σήμερα ανοικτά την ανησυχία του κόμματος του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σημειώνοντας μάλιστα με έμφαση ότι δεν νοείται προσέγγιση της ΠΓΔΜ με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς χωρίς λύση που θα σέβεται τις ελληνικές ευαισθησίες.

Οι δημόσιες παρατηρήσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου εξκωτερικών το οποίο έσπευσε να σημειώσει ότι στην ενημέρωση που είχε η αντιπροσωπεία της ΝΔ δεν εκφράστηκαν ανησυχίες και ότι όλα όσα ειπώθηκαν έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.

Οι ανησυχίες μας εντείνονται

Πιο συγκεκριμένα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό δήλωσε:

«Από την ενημέρωση που έγινε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το Σκοπιανό ζήτημα από τον κ. Κοτζιά, οι ανησυχίες μας εντείνονται.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξ αρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων.

Χωρίς μια τέτοια λύση, δεν νοείται να δοθεί στην πΓΔΜ η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Η ΝΔ να επιδείξει σοβαρότητα αναφέρει το γραφείο του Νίκου Κοτζιά

Έντονη ήταν η αντίδραση του γραφείου τύπου του υπουργού το οποίο σε ανακοίνωση του κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία “να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων”.

“Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα όσα ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ενημέρωση που της παρέσχε το απόγευμα της 4ης Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για άλλη μία φορά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” τονίζει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών. Και επισημαίνει: “Γίνονται, προφανώς, για την εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων”.

Εξηγεί μάλιστα ότι “η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά την δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια. Στη διάρκεια της ενημέρωσης τηρήθηκαν πρακτικά που επιβεβαιώνουν το αναληθές του περιεχομένου της ανακοίνωσης τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων”.