Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι δικαστές του ΣτΕ βρίσκονται μακριά από τις κατακτήσεις του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού


Ανακοίνωση για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών εξέδωσαν οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια οπισθοδρομική απόφαση που γυρίζει την χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Επισημαίνουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη απόφαση της δικαιοσύνης πλήττει δομικά κάθε έννοια ανεξιθρησκείας  σε μία χώρα που συνυπάρχουν πολίτες διαφορετικής εθνικής προέλευσης ενώ θεωρούν πως πλέον έχει ωριμάσει αρκετά το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους  – Εκκλησίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η απαράδεκτη και οπισθοδρομική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με τις αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Οι δικαστές του ΣτΕ απέδειξαν ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τις κατακτήσεις του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Στις αποφάσεις τους εμπλέκονται ιδεοληψίες και πολιτικές επιδιώξεις, τη στιγμή που αποτελεί πλέον ώριμο αίτημα ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι σε μία χώρα, όπου συνυπάρχουν πολίτες διαφορετικής εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης, χρώματος, θρησκεύματος, η συγκεκριμένη απόφαση της δικαιοσύνης πλήττει δομικά κάθε έννοια ανεξιθρησκείας και οξύνει τα αντανακλαστικά ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Απέναντι σε ένα συντηρητικό και σκληρά αντικοινωνικό καθεστώς, οφείλουμε να αγωνιστούμε, μαζί με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, για να δημιουργήσουμε εκείνο το πλαίσιο, το οποίο δεν θα επιτρέπει την επιστροφή σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, σε αποκλεισμούς, διαιρέσεις και φανατισμούς, που καταστρέφουν τις κοινωνίες μας».