Χυμός καρότου κατά των ασθενειών

Χυμοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορούν να αγοραστούν στα περισσότερα καταστήματα που φτιάχνουν φρέσκο ​​χυμό. Μπορούν ακόμη να γίνουν και στο σπίτι. Τα καρότα είναι ένα συνηθισμένο συστατικό πολλών χυμών, αφού έχουν μια γεύση που συνδυάζεται ωραία με πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά.

Εκτός από την ωραία γεύση, ο χυμός καρότου προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό…

Πληροφορίες διατροφικές 1 κονσερβοποιημένο ποτήρι με χυμό καρότου περιέχει:

94 kcal
2,24 γραμμάρια πρωτεΐνη
0,35 g λίπος
90 g υδατάνθρακα
1,90 g φυτικών ινών
Περιέχει ακόμη μια ποικιλία από μέταλλα και βιταμίνες, όπως:

689 mg Κάλιο
20,1 mg βιταμίνη C
0,217 mg θειαμίνης
0,512 mg βιταμίνη Β-6
2,256 μικρογραμμάρια βιταμίνη Α
36,6 μικρογραμμάρια βιταμίνη Κ

Ο χυμός καρότου μπορεί να δράσει ευεργετικά στις ακόλουθες καταστάσεις…
– Καρκίνος στομάχου:

Τα καρότα περιέχουν – αντιοξειδωτικά – με ευεργετική δράση στην πρόληψη του καρκίνου. Η κατανάλωση καρότων συνδέεται με 26% χαμηλότερου κίνδυνου εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

– Λευχαιμία:

Φαίνεται ότι ο χυμός καρότου μπορεί να έχει ρόλο, μελλοντικά, στη θεραπεία της λευχαιμίας. Ο χυμός καρότου, φαίνεται να προκαλεί την αυτοκαταστροφή των κυττάρων λευχαιμίας.

– Καρκίνος του μαστού:

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι υψηλά επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα βοηθούν ώστε να υπάρχει χαμηλότερος κίνδυνος υποτροπής του καρκίνου του μαστού.

– Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια:

Ο χυμός καρότου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η μελέτη έγινε σε Κορεάτες ενήλικες ηλικίας άνω των 40 χρόνων. Βρέθηκε ότι όσοι είχαν ΧΑΠ προσλάμβαναν μικρότερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο χυμό καρότου (καροτίνη, κάλιο, βιταμίνη Α, C).

Για τους βαρείς καπνιστές ο κίνδυνος ΧΑΠ βρέθηκε χαμηλώτερος σε αυτούς που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν πολύ μικρές ποσότητες.