Στο δικαστήριο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης αναμένεται να μεταφερθούν από λεπτό σε λεπτό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν από την τουρκική στρατοχωροφυλακή την 1η Μαρτίου, προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης, οδηγήθηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ενώ τα κινητά τους είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο της κατασκοπίας. Μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η πρώτη αίτηση των δύο Τούρκων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε στις 5 Μαρτίου. Με βάση την  τουρκική νομοθεσία νέα ένσταση των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να υποβληθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 5 Απριλίου, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως το κατηγορητήριο.