Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου

Την γνωστή κινηματογραφική ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου» επικαλέστηκε ο Πάνος Καμμένος για να περιγράψει την υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τις τουρκικές αρχές.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσερχόμενος στην αίθουσα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανέφερε για τους δύο στρατιωτικούς πως βρίσκεται σε συνεχή και πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 4 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών ενώ υποστήριξε πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχουν θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. «Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου» ανέφερε σε εκείνο το σημείο για να προσθέσει ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Σχετικά με την σύλληψη τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

Εξηγώντας το περιστατικό ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ τα οποία χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Τέλος, διέψευσε το δημοσίευμα που τον φέρει να έχει έντονο διάλογο με τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.

advertisement