(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Μεθαύριο η συναυλία κλασικής μουσικής της Ορχήστρας Πνευστών «Πατρεύς»

«Από την ουβερτούρα έως το μιούζικαλ» τιτλοφορείται η μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής της Ορχήστρας Πνευστών «Πατρεύς», που θα δοθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου (ώρα 20:30) στο Συνεδριακό Κέντρο – Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Σωκράτης», υπό τη διεύθυνση του Μο Ευρυσθένη  Χατζηγιάννη και διανθισμένη από τις εμμελείς φωνές της Γιούλης Ασημακοπούλου και της Μαίρης Μαλλή.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της βραδιάς, διατρέχει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και ξεκινάει από εισαγωγικά τμήματα που προηγούνται της σκηνικής δράσης σε μία όπερα ή σε ένα ορατόριο και κορυφώνεται με την μουσική μέθεξη γνωστών μιούζικαλ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η συγκεκριμένη συναυλία, θα αποτελέσει μία ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθεί το τεράστιο ρεπερτόριο της ορχήστρας, το οποίο όπως έχει διαφανεί από τις έως σήμερα εμφανίσεις της, εκτείνεται από την κλασική μουσική έως ιδιαίτερα μοντέρνα είδη μουσικής όπως: swing, disco, jazz, latin, rock, pop, musical, κινηματογραφική μουσική και μπαλάντες.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η «Ορχήστρα Πνευστών ΠΑΤΡΕΥΣ Κοιν.Σ.Επ.» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016, έπειτα από τον διακαή πόθο των μελών της για περισσότερη μουσική δημιουργία στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Οι 35 μουσικοί της ορχήστρας επιλέχτηκαν έπειτα από την διαδικασία ακροάσεων της οποίας την εποπτεία είχαν καταξιωμένοι μουσικοί της Κ.Ο.Α. (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών).

Στόχος της ορχήστρας είναι να αναδείξει το λαμπερό ηχόχρωμα των πνευστών οργάνων υπό την συνοδεία κλασικών κρουστών. Επίσης, να διοργανώσει μουσικά σεμινάρια και να συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ πανελλαδικά. Η Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς, έχει παρουσιάσει πλήθος συναυλιών, αποσπώντας πάντα άριστες κριτικές σχετικά με την ερμηνεία των μουσικών έργων που αποδίδει.

Κατά το σύντομο διάστημα λειτουργίας της, έχει συνεργαστεί με την  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, συμμετέχοντας στην Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού (2017), με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, συμμετέχοντας  στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Συλλόγου, έχει πραγματοποιήσει δύο συναυλίες στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας – Ωδείο Πατρών, ενώ έχει διοργανώσει και Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον διακεκριμένο Αρχιμουσικό, Ανδρέα Πυλαρινό.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας έχει ο κύριος Χατζηγιάννης Ευρυσθένης.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 10 € και η προπώληση τους γίνεται από το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32 τηλ. 2610/223.68)