Τζανακόπουλος: Θα πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για κάποιους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, με στόχο να δοθεί «τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό».

Τα περιστατικά που έγιναν την Κυριακή, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και προστίθενται σε μια σειρά επεισοδίων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο

«Είναι μια καταδικαστέα ενέργεια, που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς», τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ επειδή το 2012 έδωσε ιθαγένεια στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

«Επί κυβέρνησης Σαμαρά, το 2012 δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη, αναγνωρίζοντάς τον ως εθνικό ευεργέτη», ανέφερε. Απαντώντας στα περί προνομιακών σχέσεων της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η συζήτηση γίνεται με αφορμή ένα περιστατικό «που αφορά στην ορθή απόφασης της κυβέρνησης να διευκολύνει τη σχετική πρωτοβουλία (για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ) καθώς ο κ. Σαββίδης κατά τη διάρκεια των ετών φορτώθηκε με πρόστιμα» παλαιότερων διοικήσεων.

«Ο Καμμένος μίλησε μεταφορικά για “ομήρους”»

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στο κατηγορητήριο. «Αναμένουμε το κατηγορητήριο, που θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο στην είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εφόσον λυθούν έτσι τα πράγματα, η επιστροφή τους θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. «Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν. Παίρνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες» ανέφερε.

Επίσης, πήρε αποστάσεις από την αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί «ομήρων». Ο κ. Καμμένος έκανε την αναφορά για «ομήρους» προφανώς μεταφορικά. Δουλεύουμε στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής τους. Αυτή είναι η βούληση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Άμυνας.