ΠΑΤΡΑ: Νέα έργα της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεύτερο και τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί των οδών Παντανάσσης και Φιλοποίμενος, λόγω έργων της ΔΕΥΑΠ.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο οποίος  εξήγησε στο Σώμα, γιατί είναι αναγκαία η διακοπή της κυκλοφορίας, τονίζοντας τα εξής:

«H ΔΕΥΑΠ υλοποιεί το Τεχνικό Πρόγραμμα  για το έτος 2018 με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας  στο κέντρο της πόλης.

Τα προβλεπόμενα  έργα αποτελούν συνέχεια  των έργων που κατασκευάστηκαν το 2017 και αφορούν  παρεμβάσεις  στα τμήματα  των παντορροϊκών αγωγών μεταξύ των οδών Αγ. Ανδρέου και Οθωνος Αμαλίας και από Ερμού μέχρι Τριών Ναυάρχων.

Οι παρεμβάσεις  που προβλέπονται είναι:

  1. Η ανακατασκευή φρεατίων  εκτροπής ώστε να εμποδίζεται  η εισροή  θαλασσινού νερού  στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς  λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό.
  2. Η αντικατάσταση  του υπάρχοντος  αγωγού με αγωγό μεγαλύτερης διατομής και η απομάκρυνση  ή διευθέτηση εγκάρσιων δικτύων  ύδρευσης, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τα οποία  παρεμποδίζουν  την απορροή των ομβρίων.

Με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας διαπιστώνεται αφενός η καλύτερη  λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και αφετέρου η ευκολότερη απορροή  των ομβρίων  υδάτων στις περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης».

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.