(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η κινητοποίηση οικοδόμων και άλλων συνδικάτων για τα εργασιακά

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους οικοδόμους που ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, πραγματοποίησαν σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Πόλης που κατέληξε στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ καταθέτοντας στη διευθύντρια τα αιτήματα που αφορούν τα υπερ αγνώστων ένσημα καθώς και την ανάγκη να ξεκινήσουν έλεγχοι στα εργοτάξια και τις οικοδομές της περιοχής.

Από το πρωί απεργιακές φρουρές επισκέφτηκαν τα εργοτάξια της περιοχής όπου και διαπιστώθηκε η καθολική συμμετοχή στην απεργία.


Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας Ανδριόπουλος Σταμάτης και ο Δήμαρχος Πάτρας Πελετίδης Κώστας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Αγγελόπουλος Δημήτρης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή απεργία αποτελεί βήμα για τους εργαζόμενους του κλάδου ώστε μέσα από την οργανωμένη πάλη, τη σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία μπορούμε να διεκδικήσουμε το πώς θα δουλεύουμε και θα ζούμε όπως μας αξίζει και όχι ως δούλοι.

Επίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη σωματείων και φορέων μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συνδικάτου τροφίμων – Ποτών όπου αποφασίστηκε να συνεχίσουμε αυτό που σήμερα ανοίγουν οι οικοδόμοι για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με παμπατραικό συλλαλητήριο στις 29 Μάρτη. Συνεχίζουμε με σιγουριά ότι θα μετρήσουμε αποτελέσματα και νίκες.