Ντοκιμαντέρ λένε ότι γύριζαν οι δύο Γερμανοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

advertisement

Στην εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, που συνελήφθησαν στον Εβρο, σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Οι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.
Εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Οι δυο τους δήλωσαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Υποστήριξαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική πινακίδα και ότι μόλις είδαν τη δεύτερη σταμάτησαν στο σημείο στο οποίο συνελήφθησαν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι μόνο για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, δηλαδή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Με τις Αρχές έχει επικοινωνήσει τόσο η Γερμανική πρεσβεία, ενώ έχει κινητοποιηθεί και το κανάλι για το οποίο εργάζονταν.