ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κων. Μητρόπουλου στον ΕΛΓΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πραγματοποίησε  επίσκεψη, σήμερα Πέμπτη  8-3-2018, στα Γραφεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας, συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ.

Εκεί συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γεώργιο Κεχαγιά και αντίστοιχα στελέχη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Κατά της διάρκεια της επίσκεψης έγινε συζήτηση για την πορεία των δηλώσεων από πλευράς παραγωγών, τόσο στο πάγιο (αποθήκες, θερμοκήπια κλπ) όσο και στο φυτικό κεφάλαιο (ελαιόδεντρα, υπαίθριες και θερμοκηπιακές κηπευτικές καλλιέργειες κλπ) που προκλήθηκαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο στην νότια πεδινή και ορεινή Ηλεία από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός. οι ζημιές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προ ημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δράσει συσσωρευτικά όλο αυτό το διάστημα και έχουν φέρει τους παραγωγούς σε μεγάλη απόγνωση, βλέποντας τους κόπους τους να εξαφανίζονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΛΓΑ Πάτρας για το έργο τους και την προσπάθειά τους, γνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού, τους παρακάλεσε να επισπεύσουν τις διαδικασίες καταγραφής ζημιών από τις θεομηνίες που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.