Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας περίμενε να περάσουν τρεις μέρες για να απομακρύνει την Αντωνοπούλου

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αποπομπή της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά την αποκάλυψη ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ για το πολυτελές σπίτι όπου διαμένει στο Κολωνάκι.

«Έπρεπε να περάσουν τρεις ημέρες έντονης αντίδρασης από την αντιπολίτευση και τους πολίτες για να δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στην συνέχεια υπό κατακραυγή να απομακρύνει την κυρία Αντωνοπούλου. Η ουσία παραμένει: ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ την ώρα που διαθέτουν πολύ μεγάλη περιουσία και ακίνητο στην Αττική. Δεν έγινε αυτόματα αλλά με μηνιαίες αιτήσεις», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ.Μητσοτάκης ,μιλώντας στη Βουλή πριν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

«Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015. Μαζί με το 3ο μνημόνιο. Η χώρα χανόταν και εσείς περνούσατε ρουσφέτια. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η αποπομπή Αντωνοπούλου δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η ανακοίνωσή της ήταν σπονδή στην αλαζονεία και επιτομή υποκρισίας. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αυτό αποδεικνύεται. Ταχύτατη διολίσθηση Τσίπρα στον δρόμο της ηθικής απαξίωσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Το πρωί είχαμε ακόμα μια κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών. Χθές επεισόδια έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου. Δεν  του έφτανε που παραλίγο να τον δολοφονήσουν είχε και επεισόδια έξω από το σπίτι του από διαμαρτυρόμενους από εκείνους που δεν θέλουν την μεταγωγή εκείνου που βρίσκεται στην φυλακή επειδή του έστειλε το τρομοδέμα.

Ρωτώ: η κυβέρνηση τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά; Γιατί τέτοια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Διαβεβαιώνω ότι η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ στη βία θα είναι μηδενική. Αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης