ΑΧΑΪΑ: Στο θέατρο “Ιλίσια” σήμερα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας – Καλαβρύτων


«Το δύσκολο δεν είναι να μην πιστεύεις σε τίποτα,
το δύσκολο είναι να συνεχίζεις να πιστεύεις σε κάτι.
Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό… τότε έχεις πεθάνει.»
Άρθουρ Μίλερ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων προγραμμάτισε Θεατρική εξόρμηση για παρακολούθηση της παράστασης «Το τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, αυτό το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα έργα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές. Οι χαρακτήρες του προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε ένα κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη, την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια, για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της γυναίκας που διεκδικεί τη ζωή της που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Σε κάθε μεγάλη απόφαση καλούμαστε να πληρώσουμε ένα «Τίμημα». Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε κι εμείς στην Ελλάδα του σήμερα.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Τρίγωνη Πλατεία στις 5 μ. μ., ενώ η παράσταση αρχίζει στις 9 μ.μ.. Θα μεσολαβήσει η απαραίτητη στάση για τον απογευματινό καφέ. Το εισιτήριο της παράστασης (ομαδική κράτηση) κοστίζει: 10€. Η τιμή του λεωφορείου είναι 15€.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα εξής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
Αρχοντούλα Ρέλλα, τηλ. 210- 6437652 και 6974752115
Κατερίνα Μαρινοπούλου, τηλ. 26910-21671 και 6980087604
Μαρία Σκαρτσίλα, τηλ. 26910-27078 και 6944645407