Σπυράκη: Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

advertisement

«Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

«Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η κυρία Σπυράκη προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί»

Απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες που είναι στη δικογραφία

Η εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε απαραίτητη την κλήση των μαρτύρων της δικογραφίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν τους αναγνωρίζει για προφανείς λόγους.

Επίσης, σχολίασε ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση, αλλά -όπως είπε- σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θέλει να εξεταστούν, είτε ως «προστατευόμενοι», είτε όχι. Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ακόμη ότι «η εικόνα που δόθηκε χθες μόνο επωφελής για την Ελλάδα δεν ήταν».

Για την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Η κυρία Σπυράκη αναφέρθηκε στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, καθώς όπως είπε, έχει προσέλθει να καταθέσει ένας κρίσιμος μάρτυρας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Η ΝΔ βρίσκεται σε αναμονή για την αποτύπωση της πορείας της υπόθεσης και θα κινηθεί ανάλογα.

Τρεις εξεταστικές θα συστήσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Σπυράκη τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως έχει ήδη πει, μετά τις εκλογές θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία αλλά «και για την παράλειψη του κ. Κουρουμπλή να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων».

«Ο Καμμένος θα ρίξει στην κυβέρνηση;»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στάση του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

Όπως είπε, χθες, «ο κ. Καμμένος δήλωσε: “Διαφωνώ με τους χειρισμούς (για το Μακεδονικό) και θα κάνω τα πάντα να μην δοθεί το όνομα”. Ρωτάμε τον κ. Καμμένο: “Θα ρίξει την κυβέρνηση;” Ρωτάμε τον πρωθυπουργό, “προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στη συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας ως πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;”».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ – Ζάεφ, η εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου χρήσιμο η καγκελάριος να μη χρησιμοποιεί την ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ «Μακεδόνα» πρωθυπουργό. «Απορούμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός» είπε η κ. Σπυράκη.

«Ο δρόμος για την ελληνική οικονομία είναι ακόμη μακρύς»

Για την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Moody’s είπε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μετά από τρία χρόνια η ελληνική οικονομία επιστρέφει ασθμαίνουσα και με 15 δισ. μέτρα στο σημείο που ήταν το 2014. «Ο δρόμος για την ελληνική οικονομία είναι ακόμη μακρύς και οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ.