Βίντεο: Δείτε τα πυρά της αντιπολίτευσης στον Παναγιώτη Κουρουμπλή -«Να στηθεί κάλπη και γι’ αυτόν»


Ήδη από την αρχή της συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis η αντιπολίτευση έβαλε στο στόχαστρό της τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί συγκάλυψη της συμμετοχής του στην υπόθεση.

«Να στηθεί κάλπη και για τον κ. Κουρουμπλή» ζήτησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, «να στηθούν 11 κάλπες» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τη συμπολίτευση ότι φρόντισε να βγάλει από το κάδρο τον πρώην υπουργό Υγείας με τη σημείωση ότι «το αδίκημα για το οποίο πιθανώς να κατηγορηθεί έχει παραγραφεί».

Με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στον Παν. Κουρουμπλή και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνοντας «για ποιον λόγο άραγε αναφέρεστε στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή, στην πρότασή σας για σύσταση προανακρτικής, με αρχικά; Γιατί τον λέτε Π.Κ.; Είναι ανήλικο και χρειάζεται προστασία;».

Σημειώνεται ότι ως υπουργός Υγείας, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής καθυστέρησε την έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι μειώσεις στις τιμές και οι εταιρείες να διατηρήσουν τα αυξημένα κέρδη τους.

Δείτε τις αναφορές στον Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον Μάκη Βορίδη και τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου: