(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Πλούσια καρναβαλική δράση για την “Πρόταση”

Οι ομάδες εθελοντών της “ΠΡΟΤΑΣΗ Κίνηση για ένα άλλο τρόπο ζωής» ΔΙΟΔΟΣΣ, ΣΤΕΚΙ και η ανοιχτή Ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, στο πλαίσιο του έργου πρόληψης που υλοποιούν για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στη σημασία και το νόημα της συλλογικής μνήμης, της αναβίωσης και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς με σκοπό την ενεργοποίηση του κοινωνικού ιστού, διοργάνωσαν καρναβαλικές εκδηλώσεις στη γειτονιά της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ.

Αρχή έγινε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα όπου 100 και πλέον εθελοντές, γονείς & παιδιά του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ (ΠΡΟτείνω γιατί ΝΟΙΑζομαι), φίλοι & γείτονες της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ συγκεντρώθηκαν στο Κ.Δ.Α. της Κίνησης και στο ρυθμό που έδινε ο τυμπανιστής, πραγματοποίησαν περπατητή «περατζάδα» στη γειτονιά της, περιοχή Αγίου Διονυσίου-Αγίου Αλεξίου-Αγίας Σοφίας. Ξεφαντώνοντας στους ρυθμούς του καρναβαλιού με κρουστά, με τραγούδια, μουσική, σερπαντίνες προσκαλούσαν τους γείτονες να συμμετέχουν στην δράση αυτή, να χαρούν, να γνωριστούν αλλά και να έρθουν να διασκεδάσουν στο αποκριάτικο πάρτι που θα ακολουθούσε την Κυριακή 18/2/18. Τα μέλη της ανοιχτής ομάδας της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ – χορωδοί του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ», χορευτές του «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ» και αθλητές της «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ» – αλλά και το κέφι και ο ενθουσιασμός όλης της συντροφιάς των περπατητών έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο και νόημα στη δράση αυτή και μια υπόσχεση να διοργανωθεί πάλι και την επόμενη χρονιά.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 το βράδυ με το αποκριάτικο πάρτι της ομάδας εθελοντών “ΤΟ ΣΤΕΚΙ” με θέμα «Δεκαετία του ’60».Σε μια κατάμεστη αίθουσα με όμορφη ατμόσφαιρα εθελοντές, γονείς & παιδιά του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ αλλά και γείτονες & φίλοι της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ διασκέδασαν με την ψυχή τους με μουσική, χορό και πλούσια εδέσματα προσφορά τόσο των εθελοντών της Κίνησης, όσο και των καταστημάτων της γειτονιάς Ζαχαροπλαστείο EDELWEIS, Καφεκοπτείο ΣΤΑΥΡΟΣ, Σούπερ Μάρκετ ΣΙΜΙΤΖΗΣ, Σούπερ Μάρκετ ΚΑΠΩΝΗΣ.