Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία τη μήνυση Σαμαρά

Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.

Όπως ορίζει ο νόμος, η μήνυση αποστέλλεται αμελλητί μέσω του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου το κοινοβούλιο να διερευνήσει εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα που τους αποδίδει ο μηνυτής, αναφέρει το real.gr.

Για την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρούς της εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη θα σταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα.

Στην Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου διαβιβάζεται και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη».

Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας θα κρίνει εάν πρέπει να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.