Μήνυση Σαμαρά: Αυτές είναι οι γκρίζες ζώνες του κατηγορητηρίου για Novartis

advertisement

Κραυγαλέες αντιφάσεις των προστατευομένων μαρτύρων και γεγονότα που συγκρούονται με την απλή λογική, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην μήνυση που κατέθεσε την Παρασκευή, κατά του πρωθυπουργού, των προστατευομένων μαρτύρων και των δικαστικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση NOVARTIS.

 

Ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. στρέφεται με την μήνυσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δικαστικών Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, αλλά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων που κατέθεσαν εναντίον του, ισχυριζόμενοι πως χρηματίστηκε.
“Πρόκειται για μια χυδαία πολιτικοδικαστική σκευωρία που εξυφάνθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου από τη μηνυόμενη συμμορία” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς στην 57σέλιδη μήνυσή του, επισημαίνοντας τις κραυγαλέες αντιφάσεις που εντόπισε στη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή και ιδίως στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων με τα ψευδώνυμα Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμος Σαράφης. Ορισμένες από αυτές είναι:

*** Οι μάρτυρες υποστηρίζουν πως συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ τοποθετούν την δωροδοκία του μερικούς μήνες νωρίτερα. Επίσης, ενώ ο ένας μάρτυρας υποστηρίζει πως πήρε χρήματα σε βαλίτσα που μετέφερε ο Φρουζής στο Μαξίμου, ο δεύτερος υποστηρίζει οτι έλαβε χρηματικά ποσά μέσω εταιρείας δημοσίων σχέσεων και του γνωστού προγράμματος Harvarnt Project.

***Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν ραντεβού του Φρουζή με τον σύμβουλό του Στ. Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο μέρες μετά τον γάμο του στις Σπέτσες κι ενώ βρισκόταν σε άδεια.

***Τα αποσπάσματα των καταθέσεων που αναφέρονται στον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά “έχουν γραφτεί σε άλλον υπολογιστή και με άλλη γραμματοσειρά και εντάχθηκαν εκ των υστέρων με αντιγραφή στις καταθέσεις”

***Ο ένας μάρτυρας καταθέτει πως συναντήθηκε με τον Φρουζή στο Μέγαρο Μαξίμου κιμ ο άλλος στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ ο ίδιος τονίζει οτι συναντήθηκε μαζί του μόνο μια φορά ένα χρόνο νωρίτερα μαζί με άλλους δεκατρείς φορείς της φαρμακοβιομηχανίας.

***Στην πρώτη κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση, αναφέρεται πως διάρκεσε 4 ώρες και 40 λεπτά, αλλά η κατάθεσή της είναι μόνο δύο δακτυλογραφημένες σελίδες.