(Βιντεο)-Παπασπύρου: Θα βρεθούν τα αρχεία που χάθηκαν για την υπόθεση Novartis

advertisement

«Σκάνδαλο υπάρχει», δήλωσε κατηγορηματικά για την υπόθεση Novartis η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη υπόθεση, η κα Παπασπύρου ανέφερε πως η διαδικασία των ελέγχων προχωρούν και χωρίζονται σε δύο περιόδους: η πρώτη αφορά την περίοδο κατά την οποία υπεύθυνο για την τιμολόγηση των φαρμάκων ήταν το Υπουργείο Ανάπτυξης και η δεύτερη όταν ήταν στο Υπουργείο Υγείας.

Διευκρίνισε πως ο έλεγχος της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης αφορά μόνο σε φυσικά πρόσωπα και όχι πολιτικούς.

Η κα Παπασπύρου αποκάλυψε πως έχουν χαθεί πολλά αρχεία από το τέλος του 2011 μέχρι το 2013, κάτι το οποίο «δεν είναι φυσιολογικό». Εξέφρασε, όμως, την σιγουριά της πως θα βρεθούν.

Όσον αφορά τους ελέγχους για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε πως έχει σχηματιστεί δικογραφία 250.000 σελίδων.

Ερωτηθείσα από τον Γιώργο Παπαδάκη για τις αιχμές σε βάρος της από τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η κα Παπασπύρου παρέπεμψε στο δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο, εξηγώντας πως πρέπει να διαφυλαχθεί ο θεσμός της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχετικό δελτίο Τύπου η κα Παπασπύρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «έγινε και πάλι αναφορά σε οικογενειακή και φιλική μου σχέση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δηλώνω ευθαρσώς ότι ουδέποτε διέμενε στο σπίτι μου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου και ουδέποτε συνεργάστηκε με τον σύζυγό μου.»

Καταγγέλλοντας «προσπάθεια προσωπικής στόχευσης και ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και της προσωπικής έκφρασης» και αιχμές ως προς τον αντικειμενικό χαρακτήρα της άσκησης των αρμοδιοτήτων της, στέλνει και το μήνυμα «το βέβαιο είναι ότι η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει το έργο της, σύμφωνα με τις αρχές της αμεροληψίας της αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας».

 

Βιντεο