(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες

Με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα τίμησε κι εφέτος η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας «Οι τρεις Ιεράρχες» τους τρεις μεγίστους οικουμενικούς διδασκάλους και προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας.

Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την οποία παρακολούθησαν τα μέλη της Ένωσης, αντιπροσωπεία μαθητών και διδασκόντων από το 1ο και 10ο Δημοτικό και πολλοί πιστοί. Το μήνυμα της διδασκαλίας των τριών μεγάλων πατέρων και παιδαγωγών καθώς και την μεγάλη συμβολή και προσφορά τους στην Παιδεία και την κοινωνία παρουσίασε με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο η εκπαιδευτικός του 10ου Δημοτικού, κ. Ιωάννα Γκιώνη.

Στο τέλος της ιερής ακολουθίας έγινε αρτοκλασία, την οποία πρόσφεραν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων αντίστοιχα.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Παπαδοπούλειο ενοριακό κέντρο του Ναού σε όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους ιερείς και όσους παρευρέθησαν στην ακολουθία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μέλη και φίλοι της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών έκοψαν την πίτα και γευμάτισαν όλοι μαζί ανταλλάσσοντας ευχές στο κέντρο αναψυχής «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ».

Οι π. Δαμιανός Σταυρίδης και π. Λεωνίδας Τσώνης, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, ευλόγησαν την πίτα, την οποία στη συνέχεια έκοψε ο Πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Λουκόπουλος και έδωσε τις ευχές του σε όλους τους συνδαιτυμόνες.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος παρουσίασε επιγραμματικά τις δράσεις της Ένωσης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και τις προτάσεις του Δ. Σ. για το επόμενο διάστημα.
Η τυχερή ήταν εφέτος η κ. Χαρά Κουτσουμπή , συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία κέρδισε το δώρο για το φλουρί. Η Ένωση, επίσης, πρόσφερε ένα ακόμη δώρο (1 ημερήσια εκδρομή) στους παρευρισκόμενους μετά από κλήρωση. Επίσης μία ημερήσια εκδρομή πρόσφερε το Ταξιδιωτικό Γραφείο του κ. Ματθαίου, ενώ το κέντρο διασκέδασης πρόσφερε ένα γεύμα για δύο άτομα.

Τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης πέρασαν ένα όμορφο μεσημέρι με τραγούδι και χορό μέσα σε ένα χαρούμενο και εορταστικό κλίμα υπό τους ήχους της εξαιρετικής ορχήστρας του Αλέξη Χατζηαποστόλου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.