(Βίντεο)-Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία για 140.000 – Γιατί σβήσαμε την ώρα από το βίντεο

advertisement

Ηταν λάθος η ημερομηνία, γι’ αυτό σβήστηκε και η ώρα στο βίντεο, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, επιμένοντας πως τα στοιχεία της αστυνομίας για τον κόσμο που υπήρχε στο Σύνταγμα κατά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή, ήταν ακριβή.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 140.000 διαδηλωτές, την ώρα που ακόμα και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές αμφισβητούν έντονα το νούμερο αυτό.

Μάλιστα για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της, η Αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο τραβηγμένο από το ελικόπτερο, όπου φαίνεται η διαδήλωση από ψηλά. Στο βίντεο όμως, όπως παρατήρησαν πολλοί, είναι σβησμένη η ημερομηνία και η ώρα που αναγράφεται πάνω αριστερά. Ετσι, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν κατά την ώρα ακμής του συλλαλητηρίου και όχι νωρίτερα ή αργότερα , την ώρα δηλαδή που οι διαδηλωτές προσέρχονταν ή αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα να είναι πιο αραιή η πυκνότητά τους.
Το βίντεο τραβήχτηκε στις 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής, ισχυρίστηκε όμως ο κύριος Τόσκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ενώ όπως δήλωσε η ημερομηνία ήταν 01-01-2018, ήταν δηλαδή λάθος και γι’ αυτό σβήστηκε από το σημείο εκείνο πάνω αριστερά στο βίντεο.

«Εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο, ο κόσμος θα ήταν μέχρι τους Αμπελοκήπους», είπε ο κύριος Τόσκας που παραδέχθηκε επίσης ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα «επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι’ αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα».

Αμέσως μετά πάντως έσπευσε να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο και λάθος ότι έδωσα εγώ την εντολή να βγει το βίντεο, που τραβήχτηκε όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις».

«Την δουλειά αυτή την κάνει κάθε φορά η αστυνομία, που δούλεψε συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά. Διαδηλωτές είχαν έρθει από όλη τη χώρα και δεν άνοιξε μύτη, αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία», πρόσθεσε.

Το βίντεο με σβησμένη την ώρα που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΑΣ